dissabte, 22 de juny del 2013

Katsushishika Hokudai i La Gran Ona de Kanagawa

Hola a tots/tes

Avui comparteixo amb tots vosaltres sobre un pintor i gravador japonès que segurament el coneixereu per la Gran Ola de Kanagawa.
Espero que us agradi a tots i a totes!


Katsushishika Hokudai



Nascut a Edo, 12 d'octubre de 1760.
Mort, 10 de maig de 1849.
Conegut com hokusai.
Pintor i gravador japonès, Està considerat com el màxim exponent de l'escola de gravats Ukiyo-e, o pintures del món flotant.
Va entrar a treballar al taller de l'artista d'Ukiyo-e Katsukawa Shunsho en 1775 i amb ell va aprendre la tècnica del gravat amb planxes de fusta, especialitzant-se en retratar actors. A partir de 1796 va començar la seva treball autònom amb àlbums de gravats i gravats aïllats, signant algunes de les seves obres amb el pseudònim de Hokusai. Cap a 1800 ja era un artista conegut gràcies a l'exhibició pública de les seves obres,
Després de 1806 el seu estil es va tornar més monumental i clàssic, després del període en què es va dedicar a il · lustrar novel · les històriques. Les xilografies i il · lustracions per a llibres i paisatges.

Era famós per l'energia i espontaneïtat del seu geni creador, cosa que amb l'edat es va incrementar encara més. En les obres de la seva última època utilitzava pinzellades àmplies tallades i una tècnica d'acoloriment que li donava una qualitat més ombrívola.


La seva capacitat creativa es va mantenir sempre activa fins que un incendi va destruir els seus esbossos i materials de treball en 1839, després de la qual cosa va continuar treballant però de manera més pausat. poc abans de morir als 89 anys, posen de manifest la seva enorme capacitat i determinació artística per superar les xacres de la vellesa. A mitjan segle XIX els seus gravats, com els d'altres artistes japonesos, van començar a importar-se a París, França. 


 Obres:
La Gran Ona de Kanagawa

El drac de fum escapant-se del Mont Fuji

Pont de Hokusai 

Thank You!

2 comentaris:

  1. Molt interessant el post. El millor de tots: La gran ola.

    ResponElimina
  2. moltes gràcies per visitar el meu bloc!!! Katsushishika Hokudai té grans obres :)

    ResponElimina